Toto

TEMUI JADUAL AKHIR #WPTSHOWDOWN!

Kejohanan terbuka terakhir Musim XVIII berakhir pada 18 Mei apabila jadual terakhir Pertunjukan Poker Togel SDY Hard Rock WPT Seminole dimainkan di PokerGo Studio di Aria di Las Vegas. Kamera televisyen akan merakam segala-galanya untuk rangkaian Bally Sports dan pemenang membawa pulang hampir $1.3 juta dan menambah namanya ke Piala Juara-Juara WPT Mike Sexton.

Jadual akhir sepatutnya menyaksikan banyak aksi dengan beberapa pemain kembali dengan susunan yang dalam. Berikut adalah jadual akhir yang lengkap.

Tempat duduk 1: Brek Schutten – 31,350,000 (78 bidai besar)

Brekstyn Schutten

Ia merupakan larian yang hebat untuk pemain berusia 32 tahun dari Grand Rapids, Michigan ini. Dia kini mempunyai wang tunai dan penampilan meja terakhir dalam acara WPT pertamanya. Dengan segunung kerepek dan duduk di tempat kedua, dia berpeluang untuk menjadikannya cerita yang lebih besar. Bapa kepada empat anak lelaki yang sudah berkahwin itu bukan pemain poker sepenuh masa dan bekerja sebagai jururawat berdaftar apabila tidak bertarung di meja poker.

Schutten menggunakan gaya yang agresif dan bercampur dalam beberapa ceramah meja juga. Dia telah bermain poker selama enam tahun dan mula berminat dengan permainan itu selepas mendengar iklan di radio untuk kejohanan poker. Walaupun dia mungkin bukan yang paling berpengalaman, Schutten mempunyai beberapa mata peluru yang bagus pada rekod pokernya termasuk $646,000 dalam kemenangan kejohanan secara langsung.

Skor terbesarnya sebelum ini datang dalam Acara Utama Litar Poker Hammond Horseshoe Siri Dunia, menduduki tempat ketiga untuk $135,214. Dia kini mempunyai peluang untuk mengatasinya dan menjaringkan gelaran utama pertamanya.

Tempat duduk 2: Ken Aldridge – 10,600,000 (27 bidai besar)

Ken Aldridge

Walaupun dia mungkin bukan pemain poker sepenuh masa, Aldridge telah menemui banyak kejayaan WPT. Pemilik perniagaan berusia 69 tahun dari Burlington, North Carolina, mempunyai $771,818 dalam kemenangan lawatan, yang kini termasuk dua penampilan meja terakhir. Yang terbaik dari mereka setakat ini datang dalam Musim X, menamatkan naib juara dalam WPT Legends of Poker untuk $365,800.

Dalam kerjaya poker Pengeluaran SGP kejohanan secara langsung bermula sejak 2005, Aldridge mempunyai lebih daripada $2 juta dalam kemenangan. Itu termasuk menjaringkan gelang WSOP pada tahun 2009 dalam acara $1,500 No Limit Hold’em Enam Tangan untuk $428,259. Berkahwin dengan dua anak dewasa dan dua cucu, “Teach” lulus dari North Carolina State. Dia memiliki pengedar kereta selama 35 tahun dan bekerja sebagai guru sebelum itu. Dengan satu penamat naib juara WPT sudah pun di bawah tali pinggangnya, gelaran WPT kini menjadi matlamatnya. Menduduki tempat keempat dalam cip apabila permainan disambung semula, dia mempunyai beberapa kerja yang perlu dilakukan untuk sampai ke sana.

Tempat duduk 3: Steven Snyder – 15,975,000 (40 bidai besar)

Steven Snyder

Ini menjadi wang tunai WPT kedua Snyder dan jauh melebihi penamat tempat ke-27nya di WPT bestbet Bounty Scramble dalam Musim XVII ($11,253). Bapa kepada dua anak itu juga mempunyai wang tunai WPTDeepStacks dan telah bermain poker sepenuh masa selama lapan tahun yang lalu selepas meninggalkan pekerjaannya sebagai seorang juru mesin. Snyder, 41, tinggal di Charlotte, North Carolina, dan mempunyai ijazah perakaunan dari University of North Carolina–Charlotte.

Dalam arena poker langsung, Snyder mempunyai $1.2 juta dalam kemenangan kejohanan dan banyak pengalaman. Dia telah bermain poker 15 tahun selepas menyertai permainan itu semasa ledakan poker pada tahun 2000-an. Beberapa penyudah terbaiknya datang di Litar WSOP, di mana Snyder memenangi tiga gelanggang kejuaraan. Yang terbaik daripada mereka datang pada 2016 di Harrah’s Cherokee di mana dia memenangi Acara Utama $1,675 untuk $241,198. Jika Snyder boleh mendapatkan sedikit daya tarikan, dia pastinya akan menjadi pemain untuk ditonton.

Tempat duduk 4: Viet Vo – 4,150,000 (10 bidai besar)

Viet Vo

Selepas menamatkan naib juara di WPT Choctaw dalam Musim XVII, Vo berharap untuk memperbaikinya tetapi menghadapi beberapa cabaran sebagai timbunan pendek. Berasal dari Vietnam dan kini menetap di Houston, Texas, pemain poker berusia 39 tahun itu mempunyai $606,642 dalam kemenangan WPT dan $2.2 juta secara keseluruhan. Sebelum kerjaya pokernya, Vo bekerja sebagai juruteknik X-ray.

Bapa kepada empat anak yang sudah berkahwin itu mempunyai banyak markah yang bagus dalam kerjayanya termasuk dua cincin Litar WSOP. Yang terbaru datang pada 2019 di Rio di Las Vegas apabila dia memenangi Acara Utama $1,700 untuk $274,030. Pada Jun 2018, dia mendapat tempat ketiga pada Acara Utama Litar WSOP $1,675 di Choctaw dengan harga $151,248. Pada 2014, dia mendapat naib juara dalam Acara Utama Litar WSOP $1,675 di Hammond, Indiana, dengan harga $193,935. Dengan banyak larian dalam dan banyak pengalaman, Vo akan memberikan yang terbaik dan boleh membuat beberapa gelombang jika dia boleh mengumpul beberapa cip lebih awal.

Tempat duduk 5: Albert Calderon – 5,350,000 (13 bidai besar)

Albert Calderon

Hanya dalam acara WPT keduanya, Calderon telah mencatatkan wang tunai pertamanya dan penampilan meja terakhirnya yang pertama. Dia kini berharap untuk mengubah susunan pendeknya menjadi larian yang lebih mendalam. Calderon, 34, berasal dari Tempe, Arizona, dan bekerja sebagai pelabur hartanah dan pemain permainan tunai sambilan. Beliau mempunyai ijazah sarjana muda dalam perniagaan dan berkhidmat tujuh tahun di Tentera AS.

Ini kini menjadi markah terbaik dalam kerjaya Calderon. Walaupun banyak kemenangannya datang dalam acara yang lebih kecil, satu kemenangan yang menarik menonjol. Pada 2019, dia telah menurunkan Kejohanan Poker Negeri Arizona $1,100 dengan harga $237,000. Dengan hanya 13 bidai besar, penggandaan awal pastinya akan membantu usaha Calderon untuk maju lebih jauh ke tangga pembayaran.

Tempat duduk 6: Sonny Franco – 31,900,000 (80 bidai besar)

Musim 18 – WPTDS Paris – Sonny Franco

Sudah menjadi juara WPTDeepStacks, pemain berusia 31 tahun dari Perancis ini berharap untuk menambah gelaran Jelajah Utama pada resumenya juga. Pada Mac 2020, beliau memenangi WPTDS Paris dengan harga $222,772 dan juga mendapat tempat naib juara di WPTDS Brussels pada 2019 dengan harga $71,852. Kini dengan peneraju cip dalam WPT Seminole Hard Rock Poker Showdown, Franco mempunyai pukulan pada penamat yang lebih besar.

Dengan $2.5 juta dalam kemenangan kejohanan secara langsung, Franco mempunyai banyak poker chop. Di luar WPT, dia juga mempunyai tiga gelanggang kejohanan Litar Antarabangsa WSOP serta beberapa penamat besar dan kemenangan lain dalam jelajah lain. Apabila permainan disambung semula, dia akan mempunyai banyak cip untuk memberikan tekanan, tetapi juga perlu berhati-hati dengan Schutten yang mempunyai susunan yang lebih kecil sedikit. Jika Franco dapat meneruskan larian besarnya, ini akan menjadi momen yang besar dan kemenangan terbesar dalam kariernya.