Toto

Belon Jackpot Powerball kepada Anggaran $550J untuk Lukisan Sabtu

Jackpot Powerball untuk lukisan Sabtu ini dianggarkan $550 juta, yang hampir menjadikannya salah satu daripada 10 hadiah terbesar sepanjang masa Totobet SGP permainan loteri itu.

Kemungkinan loteri jackpot Powerball
Seorang pemain Powerball di Florida menunjukkan slip tiket mereka. Jackpot Powerball untuk 22 Okt. 2022, dianggarkan $550 juta. (Imej: Getty)
Tiada tiket yang sepadan dengan nombor kemenangan malam Rabu. Lima bola putih ialah 6, 8, 15, 27, 42, dan Powerball merah ialah 10. Undian hari Rabu menandakan seri Powerball ke-33 berturut-turut tanpa pemenang jackpot. Kemungkinan untuk memadankan semua enam nombor adalah satu yang menyedihkan dalam 292.2 juta.

Permainan meningkat dengan ketara kerana jackpot yang sentiasa berkembang. Pegawai Powerball menganggarkan bahawa jackpot malam Rabu ialah $508 juta. Tetapi jualan yang kukuh mendorong hadiah itu kepada $515.5 juta.

Dengan anggaran $550 juta, jackpot Powerball pada hari Sabtu, 22 Okt. akan kurang $14.1 juta daripada jackpot ke-10 terkaya permainan ini sebanyak $564.1 juta, yang dimenangi pada Februari 2015. Jika tiada pemenang jackpot pada hari Sabtu, jackpot Powerball semasa akan hampir pastinya menceburi senarai 10 teratas jackpot terbesar permainan untuk cabutan hari Isnin, 24 Oktober.

Jackpot Powerball bernilai $550 juta pada hari Sabtu mempunyai pilihan tunai Result Sidney sebanyak $277.5 juta. Selepas cukai persekutuan, bayaran sekali gus adalah kira-kira $174.8 juta sebelum sebarang cukai negeri.

Kenaikan Jackpot
Membina jackpot loteri di utara setengah bilion dolar memerlukan masa. Untuk jackpot Powerball semasa, hadiah mula dilancarkan selepas tiket yang menang di Pennsylvania menuntut jackpot $206.9 juta berikutan undian 3 Ogos.

Peralihan jackpot Powerball biasanya meningkatkan kumpulan sebanyak kira-kira $7 juta hingga $15 juta apabila hadiahnya di bawah $100 juta. Apabila jackpot meningkat , minat di kalangan pemain juga meningkat, yang menghasilkan jualan yang lebih kukuh.

Selepas melepasi paras suku bilion dolar bulan lepas, jualan tiket Powerball melonjak dengan ketara. Jackpot meningkat lebih daripada $25 juta selepas jackpot $300.7 juta tidak dituntut pada 28 September. Selepas periuk $338.2 juta tidak mencapai pada 3 Oktober, hadiah itu meningkat lagi $16.2 juta dalam masa dua hari untuk undian 5 Oktober sebanyak $354.4 juta.

Jualan Powerball terus meningkat sejak itu. Jackpot melonjak lebih $30 juta dari Isnin hingga Rabu malam $515.5 juta hadiah. Loteri menjangkakan hadiah jackpot akan meningkat sebanyak $35 juta tepat pada masanya untuk cabutan malam Sabtu pada 10:59 malam EST dari studio cabutan Loteri Florida di Tallahassee.

Pemenang Rabu
Walaupun tiada pemain Powerball yang memenangi jackpot malam Rabu, terdapat banyak pemenang hadiah sekunder. Powerball berkata kira-kira 965K tiket memenangi beberapa jenis hadiah pada malam Rabu, dengan kemenangan tunai berjumlah lebih daripada $12.3 juta.

Dua tiket sepadan dengan semua lima bola putih, tetapi bukan Powerball merah, untuk memenangi hadiah kedua terbaik permainan sebanyak $1 juta. Salah satu HK Hari ini daripada tiket tujuh angka itu membeli pilihan Power Play tambahan $1 untuk menggandakan hadiah mereka kepada $2 juta. Walaupun Power Play adalah 3x, hadiah $1 juta hanya boleh digandakan melalui pengganda Power Play. Kemungkinan untuk memadankan lima bola putih adalah satu dalam kira-kira 11.7 juta.

22 tiket lagi sepadan dengan empat bola putih dan Powerball merah untuk memenangi $50K setiap satu. Daripada 22 tiket itu, hanya enam yang mempunyai alat tambah Power Play untuk menggandakan kemenangan mereka kepada $150K.